ÚJ ERŐ A HADITECHNIKAI KERESKEDELEMBEN

FORCE – erő! K-FORCE – K-erő!

 

Miről van szó? Mit jelent ez?

A K-FORCE egy haditechnikai eszközök kereskedelemével foglalkozó új vállalkozás neve. 

A vállalkozás alapítójának neve K betűvel kezdődik, KURUCZ Miklós.

A K- FORCE alapítói nem újak a haditechnikai kereskedelemben.

Kurucz Miklós úr, az M-Zero Egyéni Cég tulajdonosaként már közel 15 éve foglalkozik fegyverek kereskedelmével, ami főképpen a Glock cég által készített eszközök (pisztolyok és tartozékaik) kereskedelmét jelenti.

A szakember kapacitásainak, lehetőségeinek és akaratának az egyesítését határozta el, és így jött létre az új erő, a K-FORCE.

A hagyományos Glock termékek kereskedelme képezi az együttes működés első területét.

A további tevékenységet illetően a K-FORCE tervei között szerepel, hogy kínálatbővülést biztosítson a fegyveres testületek és civil felhasználók számára. Ebben egyetlen dolog zavarja őket, nevezetesen, hogy a kínálatbővítésre lehetőséget adó termékek jelentős része külföldi eredetű, mivel sajnos a magyar védelmi ipar kínálata a szóbajöhető termékek körében nem jelentős. Mindenesetre remélik, és törekedni fognak arra, hogy tevékenységüknek pozitív visszahatása legyen a magyar védelmi iparra.

Az ajánlatbővítés első állomásaként az UTM cég termék-köréből olyan kiképző eszközök hazai képviseletét, bemutatását, megismertetését vállalták fel, amelyek alkalmazásával a kézifegyverek használatát valós körülményeket imitálva lehet elsajátítani és begyakorolni. Mindezt olcsóbban, és a környezetet kevésbé terhelve lehet megvalósítani, mint a jelenleg alkalmazott eszközök esetében.

A későbbiekben olyan eszközök képviseletét tervezik, amellyel hozzájárulnak a fegyveres testületek állományának személyi biztonságához. Ezekről a termékekről a következő tudósításunkban adunk információt.